Beneficiile usturoiului asupra organismului

Mai mult decât o soluție eficientă împotriva vampirilor, usturoiul este un tratament naturist veritabil pentru înțepăturile de țânțari, tumori, rujeolă, răni, mușcături de șarpe, gripe și răceli. Beneficiile usturoiului au fost confirmate de multiple studii, care au certificat proprietățile sale antibacteriene, antivirale și antifungice. Are de asemenea proprietăți anti-inflamatorii și este un puternic antioxidant. Studiile științifice au dovedit și efectele benefice asupra diabetului, bolilor de inimă și chiar împotriva cancerului. Aceste beneficii includ scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, ameliorarea circulației și prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

Usturoiul este o sursă de vitamina C, vitamina B6, seleniu, magneziu, potasiu, calciu, mangan, flavonoide și alicină. Alicina are proprietăți antibiotice, antivirale și antifungice și este unul dintre motivele pentru care usturoiul este folosit în tratamentul herpesului, infecțiilor de piele, negilor genitali, problemelor digestive, infecțiilor pulmonare, diareei, tusei și răcelii.

Consumul de usturoi are un efect de detoxifiere naturală a organismului. Compușii sulfului din usturoi au efecte antiinflamatorii și inhibă activitatea enzimelor inflamatorii, iar împreună cu vitamina C, acești compuși oferă protecție împotriva durerii asociate cu atacurile de artrită și astm.

Usturoiul este renumit pentru abilitățile sale de scădere a colesterolului și a tensiunii arteriale în mod natural, protejând organismul de bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale. Stimulează, de asemenea, producția de oxid nitric , dilată vasele de sânge și dizolvă cheagurile de sânge. Proprietățile antioxidante ale usturoiului sunt evidențiate prin protejarea împotriva bolilor cardiovasculare și inhibarea colesterolului rău care se formează pe pereții arterelor. Acidul folic din usturoi este cunoscut pentru protejarea sistemului cardiovascular.

Studiile efectuate arată că un consum regulat de usturoi împreuna cu ceapă și praz reduce riscul de cancer la stomac. Aceasta poate fi datorită capacității usturoiului de a reduce formarea de compuși cancerigeni.

Compușii sulfului din usturoi contribuie la prevenirea diferitelor tipuri de cancer printre care cancerul de piele, de stomac, de colon, de sân și cancerul oral. Usturoiul conține, de asemenea, seleniu, un mineral cunoscut pentru puternicele proprietăți anticancerigene. O parte dintre rezultatele cauzate de efectele degenerative ale diabetului zaharat cum ar fi bolile de rinichi, de retină și cele ale sistemului nervos pot fi prevenite și combătute de usturoi.

Iată, deci, motive suficiente pentru a nu vă mai îngrijora pentru mirosul respirației și pentru a include în dietă usturoiul, pentru a profita de aceste multiple beneficii.